Skihopp

Skihopp Image

Skihopp

Skihopping, er en av de mest kjente og folkekjære vinteridrettene, både i Norge og verden forøvrig. Siden det første vinter-OL ble arrangert i 1924 i Chamonix i Frankrike, har hopp stått på programmet, og gitt oss noen av de mest historiske øyeblikkene i vinterolympisk sammenheng.

Historie

Skihopping klassifiseres som en nordisk gren innen skiidrett, sammen med langrenn og kombinert. Norge, Finland, Tyskland og Østerrike har tradisjonelt vært de mest vellykkede nasjonene innen skihopping. Men land som Japan, Polen, Russland, Tsjekkia, Sverige, Italia, Canada og Slovenia har også vært med på å sette sitt preg på sporten opp igjennom historien. Sør-Korea har også fått et aktivt hoppmiljø de senere årene, kanskje med drahjelp fra OL på hjemmebane i 2018.

Deltagelse i internasjonale hopprenn var i mange år forbeholdt bare for menn. Kvinnehopp blir imidlertid stadig mer utbredt, og stod på OL-programmet for første gang i Sotsji i 2014. Den tyske hopperen Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Skihopp Date | mai 22, 2018

categories & tags