Hvor vil vi ha ski-VM?

Hvor  vil  vi  ha  ski-VM? Image

Hvor vil vi ha ski-VM?

Et spørsmål de fleste kanskje kan stille seg, er hvorfor så mange ønsker et mesterskap på ski til Norge? Det henger nok sammen med den følelsen og identiteten det gir oss nordmenn når vi kan samle oss om våre langrennshelter i konkurranser. Helt siden den fantastisk vellykkede gjennomføringen av Lillehammer-OL i 1994 og Ski-VM i Trondheim i 1997, samt ski-VM i Oslo i 2011, så har folk lengtet etter et slikt arrangement igjen. For Norge er det et idyllisk postkort å vise frem til verden, med tusener på tusener langs løypene og en skikkelig folkefest i 14 til 21 dager.

Folket valfarter til arenaene

To mennesker på skitur.

Det er ikke mange nasjoner som kan skilte med de tilskuertallene som Norge kan under et mesterskap, eller i et ordinært verdenscuprenn på langrenn. Nasjonalsporten står sterkt og man kan være sikker på at folk strømmer ut av hjemmene sine for å komme til skistadion eller går opp langs løypene for å være med på å skape stemning. Da gjelder det å ta vare på bena med birkenstock slik at man ikke fryser mens man er ute i den kalde vinteren i Norge. Det er iallefall mye av forklaringen på at hele Norge håpte at Trondheim skulle få arrangere ski-VM i 2023.

Bedre lykke neste gang

Det ble altså ikke norsk og trøndersk VM i 2023. Det ble Planica og Slovenia som får muligheten til det og selv om det er viktig for internasjonal skisport å la nasjoner som ikke har fått arrangert før prøve seg, så er nok skuffelsen blant de mange nasjonale skiløperne som så for seg å sette et mål om deltagelse i et ski-VM på norsk jord om fem år. Slik blir det ikke, men ryktene skal ha det til at Trondheim kan stå sterkt til et VM i 2025.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Hvor vil vi ha ski-VM? Date | mai 3, 2018

categories & tags

lovebond-lite