Petter Northug

Petter  Northug Image

Petter Northug

Petter Northug har vært blant Norges mest profilerte idrettsutøvere i mange år. Født 6. januar 1986, i Mosvik, hvor han begynte å stå på ski fra ung alder. Han var et talent allerede som ung, og gjorde det bra i junior-VM før han tok steget opp på internasjonalt toppnivå. Han har siden det vært en av garantistene for norsk medaljefangst under VM og OL de siste årene.

Fyllekjøringen

Livet har ikke bare vært medgang for skiesset. Northug ble ilagt en 50-dagers fengselsstraff i 2014, for å ha krasjet i beruset tilstand. Han unnagjorde imidlertid soningen med fotlenke. Petter ble også bøtelagt 185.000 kroner og utestengt fra å kjøre for “alltid”. Det betyr i praksis at det må gå fem år før man kan søke om å få førerkortet tilbake. Skiforbundet sa at det ikke ville straffe Petter Northug ytterligere etter ulykken.

Sirkus Northug

 

Petter Northug har hatt mange jern i ilden, i tillegg til å være langrennsløper. Han hadde blant annet sitt eget reality show, «Sirkus Northug», som gikk i to år på TV2. Han konkurrerte også i World Series of Poker i 2010 og støtter legalisering av poker i Norge, som for øyeblikket var ulovlig når premier var involvert.

Pyeongchang 2018

Northug hadde i løpet av oppkjøringen til Pyeongchang-lekene ikke gjort det bra. Det ble blant annet pekt på et mystisk virus som hadde hemmet ham. Han ble etter mye om og men til slutt ikke tatt ut i troppen som skulle representere Norge under lekene i Sør-Korea. Tiden vil vise om Petter gjør comeback under OL i 2020 i Beijing.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Petter Northug Date | mars 26, 2018

categories & tags

lovebond-lite