Marit Bjørgen

Marit  Bjørgen Image

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen, lærte som nordmenn flest tidlig å stå på ski. Kun konkurrerte allerede i en alder av syv år. Hennes internasjonale karriere begynte som 19-åring i 1999. Siden det har det meste handlet om å vinne gull i Marit Bjørgens karriere.

Hun fikk sin første verdenscupseier i 2002. Samme året ble hun også med i den norske troppen til OL i Salt Lake City. Der var hun med på å vinne sølv for de norske damene på stafetten. Det skulle bli den første av en lang rekke olympiske medaljer. I Torino i 2006 ble det en sølvmedalje på 10 km klassisk. I Vancouver i 2010 ble det storfangst, med tre gull, en sølv og en bronse. Sotsji 2014 var ikke mye dårligere, med tre gullmedaljer.

Da Marit dro til Pyeongchang i 2018, var derfor spenning stor hvorvidt hun kunne klare å ta nok medaljer også der, til å bli den mestvinnende vinterolympieren gjennom tidene. Marit leverte som vanlig varene, og tok hjem 2 gull-, 1 sølv- og 2 bronsemedaljer. Hun ble med det historisk, og kan smykke seg med tittelen tidenes mestvinnende vinterolympier. Hun har uttalt at OL i Pyeongchang vil være hennes siste.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Marit Bjørgen Date | februar 12, 2018

categories & tags

lovebond-lite