Langrenn

Langrenn Image

Langrenn

Langrenn begynte som en transportform, men sees på i disse dager hovedsakelig som rekreasjon, eller som en sport. Det er den grenen innen skisport man kommer best i kontakt med ekte natur med. Mange benytter derfor søndagsturen for å lære den oppvoksende generasjonen om hvordan man skal ferdes trygt og skånsomt i naturen. Det er også en svært effektiv treningsform for de som ønsker å forbrenne noen ekstra kalorier. Om man presser seg selv til noen innlagte sprinter under turen, kan det også være en effektiv styrketrening.

Stilarter

Klassisk teknikk er den opprinnelige langrennsteknikken, og den som fortsatt er mest vanlig blant mosjonister. Det går kanskje litt saktere enn skøyting, men er for de fleste enklere å lære seg, og egner seg som mosjonsform for folk i alle aldre, og på alle nivåer.

For de som ønsker å oppnå høyere hastigheter i skisporet er skøyting noe å vurdere. Det krever noe mer fysisk innsats i starten, i alle fall for nordmenn flest, som stort sett er oppvokst med klassisk teknikk. Når man først mestrer teknikken, kan imidlertid søndagsturen like gjerne foretas på skøyteski.

Langrenn som sport

Norge er som kjent en av de mest suksessfulle landene innen langrenn. Det er ikke så uventet, tatt i betraktning at vi er et land med mye natur, og mye snø. At det brukes noen millioner hvert år til forskning på skismøring er selvsagt heller ikke en ulempe. Eksempler på suksessfulle norske langrennsløperne de siste årene inkluderer blant annet navn som Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang, Thomas Alsgaard, Marit Bjørgen, Petter Northug, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby. Andre suksessfulle langrennsnasjoner opp igjennom historien inkluderer Sverige, Russland, USA, Canada, Tyskland, Italia og Finland.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Langrenn Date | november 4, 2017

categories & tags

lovebond-lite