Charlotte Kalla

Charlotte  Kalla Image

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla er en svensk langrennsløper, født i Tärendös, Sverige. Charlotte deltok i hennes første skirenn bare syv år gammel. Hennes bestefar oppdaget raskt hvor ambisiøs og talentfull hun var og hjalp henne til å bli bedre. Hennes klassekamerater fra grunnskolen bet seg også merke i at hun var helt i sin egen divisjon under skidager på skolen. Kalla var også en lovende basketballspiller i ung alder. Da hun var ni år hadde hun ifølge egne utsagn allerede bestemt seg for å at det var ski hun ville satse på, men hadde likevel vanskelige for å slutte med basketball siden det var det alle vennene hennes drev med.

Mer enn 20 år senere er hun en historisk skiløper som har satt sin hjemby Tärendö på kartet. Som 19-åring gjorde hun sin VM-debut i 2007 i Sapporo, Japan, etter å ha konkurrert internasjonalt på ungdomsnivå. I 2010 debuterte hun i olympisk sammenheng, da hun tok sitt første olympiske gull i Vancouver.

Charlotte Kalla har et sterkt navn og er elsket av det svenske folket. Hun er også kjent for sitt sjarmerende smil. Tannlegekjeden Smiles har derfor innitiert et samarbeid med henne, og hun brukes flittig i Smile’s markedsføring i Sverige. Hun er ansiktet utad for Smile-merket. Hennes suksess i skisporet kombinert med hennes fantastiske personlighet gjorde også at hun ble valgt til folkets favoritt-idrettsutøver i Sverige i 2008, da hun mottok den prestisjetunge Jerringprisen.

Karla trener veldig hardt, og i 2016 ble det kanskje litt i overkant, da hun ble lidende av en for rask hjertefrekvens. Dette førte til at hun måtte avbryte deler av VM-arrangementet i Ruka, Finland. Hun ble behandlet for atrieflimmer, også kjent som uregelmessig hjerterytme. Hun fullførte resten av sesongen etter at hun hadde blitt behandlet og klarert av legene.

Før 2018 Pyeongchang-OL, bestemte hun seg for å trene med en privat trener utenfor landslaget, i likhet med det Northug har forsøkt her i Norge. Dette var imidlertid nytt for svensk langrenn, og resulterte i en viss bekymring i blant det svenske folket. Men Charlotte Kalla skuffet ikke. Hun vant den første gullmedaljen på selveste åpningsdagen, og tok med det også hennes sjette olympiske medalje og tredje olympiske gull. Fra før hadde Kalla tatt medaljer i både Vancouver i 2010 og i Sotsji i 2014.

Kalla kan også skryte av andre utmerkelser, som blant annet;

  • Årets svenske kvinnelige idrettsutøver 2010
  • Victoria-stipendet 2010 og 2014
  • Sixten Jernberg-prisen 2007
Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Charlotte Kalla Date | august 12, 2018

categories & tags

lovebond-lite