Freestyle

Freestyle Image

Freestyle

Freestyle er en av de minst kjente ski-øvelsene, i alle fall for nordmenn. Det er stort sett bare under OL hvert fjerde år at folk flest benker seg foran TVen og håper på gull. Det er imidlertid svært spektakulært, og en meget publikumsvennlig sport.

Historie

Det finnes beregninger om skiløpere i europeiske land som Norge, Østerrike

og Italia som utførte saltoer under skihopp allerede i begynnelsen av det 20. århundre. Det utviklet seg også en kultur i Amerika på 1920-tallet hvor skilølpere lekte seg med å utføre ulike triks under nedfartene. Etterhvert utviklet det hele seg til en individuell gren, med spesialutstyr og egne konkurranser i løpet av 1960-årene. Det internasjonale skiforbundet (FIS) anerkjente Freestyle som en disiplin i 1979, og det første offisielle FIS arrangementet ble arrangert året etter.

Disipliner

Det finnes seks under-disiplinerer innen freestyle; kulekjøring, acro/ski-ballet, ski cross, big air, halfpipe og slopestyle. Med unntak av acro og big air er resten FIS-disipliner. Kulekjøring har lange tradisjoner inne OL, og ski-ballet var med som prøvegren under de olympiske leker i 1988 og 1992. Big air var med på programmet i 1994 i Lillehammer. I 2010 gjorde skicross sin olympiske debut under lekene i Vancouver. Slopestyle og halfpipe ble lagt til freestyle programmet under lekene i 2014 i Sotsji.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Freestyle Date | juni 9, 2018

categories & tags

lovebond-lite