På tide med kvinnelige trenere på landslagsnivå!

    Home  /  Utstyr  /  På tide med kvinnelige trenere på landslagsnivå!

På  tide  med  kvinnelige  trenere  på  landslagsnivå! Image

På tide med kvinnelige trenere på landslagsnivå!

Nå er det på tide med flere kvinnelige trenere på landslagsnivå! Marit Bjørgen selv har uttalt at Guro Strøm Solli burde være den mest aktuelle kandidaten som assisterende trener på kvinnelandslaget. Hovedtrenere som har tiltatt rollene som hovedtrenere i kvinnelandslaget er Ole Morten Iversen og Eirik Myhr Nossum. Før dem var Tor Arne Hetland og Roar Hjelmeset hovedtrenerne for landslaget. Det ble i mai i år, utlyst to assisterende stillinger. Det er flere stemmer som mener at man burde få inn flere kvinnelige trenere på laget. Marit Bjørgen har blitt tilbudt, men er for tidlig for henne å inntre rollen siden hun nettopp har lagt opp og trenger en pause.

En sterk trener.

Om du ønsker å gjøre deg klar til å heie på Norges landslag, se partyking.no. Guro Strøm Solli har tidligere vært i verdenstoppen i sprintlagrenn, så det skulle bare mangle at hun ble en del av trenerlaget. Solli er blant annet i gang med doktorgrad i utholdenhetstrening, noe som gjør henne langt mer kvalifisert med både erfaringer og på det faglige basis. Bjørgen har også tidligere nevnt at Skiforbundet ikke burde jakte i blinde etter en kvinnelig trener for landslaget. Solli selv har studert Bjørgens treninger gjennom flere antall prosjekter. En ny studie er på avveie hvor treningen til Bjørgen har blitt analysert før og etter hennes svangerskap. Solli skal være ferdig med sin doktorgrad i 2020.

Det trengs noen til å trene landslag ut i fra kompetanse og ikke kjønn, men det er absolutt på tide med en kvinnelig trener. Norges Skiforbund har blant annet vært i samarbeid med «Statoils Morgendagens Helter», for prosjektet «Morgendagens Skiledere». Prosjektet skal gå utover tre år som et mentorprogram, hvor målet blir å få flest mulig kvinnelige ledere og trenere. Dette gjelder ikke bare nasjonalt men også internasjonalt innen skiidrett. Det blir spennende å følge med på hva utfallet blir, som følge av dette prosjektet med håp om flere kvinner i ledelsen!

En kvinne på snøbrettet.

Stillingen ble blant annet utlyst hos finn.no med tittelen: «Vil du være med og trene verdens beste landslag i langrenn?» Det finnes også andre enn Solli med god erfaring som landsløpere som for eksempel Maj Helen Nymoen og Martha Kristoffersen. På sikt kan Bjørgen selv ha en mulighet for å bli en del av prosjektet. Så kanskje vi får se Bjørgen trene landslaget en gang i den nærmeste fremtid?

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på På tide med kvinnelige trenere på landslagsnivå! Date | juni 22, 2018

categories & tags

In Utstyr

lovebond-lite