Kjøp av slalomutstyr

Kjøp  av  slalomutstyr Image

Kjøp av slalomutstyr

Å kjøpe slalåmutstyr betyr at betydelige pengesummer forlater lommeboken. Det er derfor viktig å gjøre grundig research i forkant, og være sikker på at man ender opp med noe man vil bli fornøyd med, og som kan vare i mange år.

Eie eller leie

Å eie sine egne ski har flere fordeler fremfor å leie. Man vil for det første spare en del penger, gitt at man står på ski minst en gang i året. Man vil videre slippe å stå i kø og å vente på tilpasning, før man hiver seg ut i bakken når man ankommer skistedet. Å ha feil utstyr kan også ødelegge en dag i bakken, noe man risikerer når man leier utstyr.

Å leie har selvsagt også sine fordeler. Dette vil typisk være det beste valget for de som bare står på ski ved sjeldne anledninger. For personer som bor trangt, kan det være plassbesparende, og for de som ikke har bil, kan man spare seg for mye stress om man slipper å dra med fullt utstyr på bussen. Har man barn, er også leie et alternativ man bør vurdere, ettersom de fort kan vokse ut av både ski og støvler. Enkelte sliter også med å spare nok penger til innkjøp av denne størrelsen. For de kan det å leie være et greit alternativ. En annen mulighet er forbrukslån uten sikkerhet hos Sambla, som i noen tilfeller kan være økonomisk gunstig om det resulterer i at man sparer store leieutgifter.

Valg av støvler

Om man velger å gå for innkjøp av utstyr, er støvlene det første man bør tenke på. Det er disse som sitter tett på kroppen, og derfor vil oppleves mest individuelt. Det er viktig at de sitter passe stramt. Sitter de for tett, vil det føre til dårlig blodomløp og kalde tær. Sitter de for løst mister man noe av kontrollen. Man bør derfor ta seg tid til å prøve svært mange par, før man bestemmer seg. Om man har som utgangspunkt at det muligens bare er et par støvler i hele butikken som passer akkurat sin fot, har man et godt utgangspunkt for å finne de riktige. Faktorer som farge, stil eller merke bør selvsagt ikke settes høyt på prioriteringslisten. Man bør også huske på at et par som føles komfortabelt i butikken, kan oppleves forskjellig i bakken når man spenner på seg skiene. Flere av de største sportsbutikkene i Norge tilbyr åpent kjøp eller prøvekjøp, noe som kan være svært nyttig for skiutstyr.

Valg av ski

Når man har valgt støvlene, kan man gå videre til det enklere valget, nemlig skiene. Ofte selges slalåmutstyr i pakker, så om det er tilfellet, er valget til en viss grad allerede tatt etter at støvlene er valgt. Når det kommer til å velge rett ski, er lengden det viktigste aspektet. Den vil avhenge av både vekt og høyde. En annen faktor man bør vurdere er innsving, som kan avgjøre svingteknikken for skiene.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Kjøp av slalomutstyr Date | juli 21, 2018

categories & tags

lovebond-lite