Lag din egen smørebod

Lag  din  egen  smørebod Image

Lag din egen smørebod

Alle de profesjonelle skiløperne har smørebod, eller smørebuss dersom de er skikkelig proffe. Hvorfor ikke lage din egen smørebod enten hjemme eller på hytta. Det passer fint for deg som er ekstra ivrig eller som liker å delta i langløp på ski. Har du en skiinteressert familie og slekt, kan dere alle bruke smøreboden. Du kan til og med leie den ut når du ikke bruker den selv.

Alt på ett sted

Fordelen med en smørebod er at du kan samle alt på ett sted, både skiutstyr, klær og skismøring. Du trenger ikke å ha alt det proffe utstyret, men det blir mye morsommere å smøre skiene når du står lunt og varmt inne i stedet for ute i vind og snø. Er du nybegynner, kan du lære alt du trenger på nettet og ved å prøve deg fram med ulike såler på skiene på ulikt føre.

Lei verktøy

Det trengs litt tid og penger for å lage en smørebod, men mye av verktøyet du trenger kan du leie i stedet for å kjøpe. Sjekk ut https://akutt.info/ for å finne for eksempel verktøy til polering, sliping, saging og boring. Du kan leie utstyret selv eller tipse entreprenøren om hvor utstyret kan leies. Hvis du velger å leie utstyr fra https://akutt.info/ sparer du både penger og du slipper å kjøpe inn en masse utstyr som du bare trenger én gang og som deretter bare ligger og tar opp plass.

Bygg en bod selv

Dersom du ikke har en bod du kan bruke, kan du bygge en bod selv. Du kan kjøpe byggesett med alt du trenger, eller du kan kjøpe materialer og tilpasse boden etter eget behov. Det siste forutsetter at du har litt kunnskap om byggeteknikk. Velger du et byggesett, er det mye enklere å lykkes hvis du ikke har bygd så mye før. Du kan også finne veldig mange byggetips på nettet, som gjør det enklere å lykkes.

Utvid etter behov

Start gjerne med det grunnleggende utstyret og kjøp inn mer etter hvert. Det kan lønne seg å bygge boden litt større enn du i utgangspunktet trenger, slik at du har plass til mer utstyr og flere par ski. Sats på enkel og oversiktlig oppbevaring med stativ for ski, samt hyller og skuffer og plastbokser til oppbevaring av små og store ting. Selvsagt bør boden har innlagt strøm slik at kan slipe skiene selv. Jo mer du satser på skigåing, desto mer utstyr trenger du, og det er veldig morsomt å merke at innsatsen du legger ned i smøreboden faktisk lønner seg i sporet. Det er alltid morsommere å gå på ski når du har god glid i nedoverbakkene og godt feste oppover. Alt dette får du ved å bli en bedre smører.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Lag din egen smørebod Date | oktober 24, 2022

categories & tags

lovebond-lite