Snus og ski?

Snus  og  ski? Image

Snus og ski?

Det har lenge vært vanlig å se på tobakksprodukter og sport som uforenlig størrelser, men realiteten i skibakken er at man ser stadig flere som snuser. Snus er et alternativ til andre tobakksprodukter som virker å ha mye mindre skadelig effekt, både på helse og mer generelt på form. Tidligere har vi sett at snus har blitt en trend blant fotballspillerne, nå er det også blitt en hit blant glade skikjørere og snowboardere.

Ut på tur med snusen på lur

Ut på tur, aldri sur, heter det. Og det er noe med det, men hvis man er vant til å bruke snus, kan det nok likevel hende at man blir litt sur hvis man ikke får seg en pris i løpet av en lang dag i bakken. Hvis man derimot er såpass god til å planlegge at man har med seg en boks med epok snus eller lignende, kan jo det passe utmerket og holde humøret oppe dagen gjennom. I løpet av en lang skidag må man jo uansett regelmessig ta seg en pust i bakken, og hva passer vel da bedre enn litt epok snus?

Noen sier at snusen ikke hører hjemme i løypa, og det er for så vidt sant nok. Det er greit å unngå forsøpling når man skal ut på ski, men dette er jo ikke noe stort problem hvis man tar hensyn og planlegger snusbruken på forhånd. For eksempel kan man godt holde snusen i smøreboden og stikke innom der når man har bruk for en pris.

Snus og ski

Mange som røyker sigaretter har den feiloppfatningen at snus er like farlig som røyk, og at det derfor ikke er noen god grunn til å skifte produkt. Det er medisinsk enighet om at snus er minst 90 prosent mindre farlig enn røyk, og det bør jo være et veldig godt argument for den som er opptatt av helse, men ikke har troen på å slutte helt med nikotinprodukter.

Dersom du skifter til snus, vil du også merke stor forskjell i skibakken. Forskjellen i effekt på utholdenhet er så betydelig at du fort kan komme til å tilbringe mye mer tid i bakken enn før. Du vil ikke lenger kjenne de samme begrensningene i lungekapasitet, og ikke bli tungpustet så fort. Å ta seg en pris snus heller enn røyk er med andre ord gull verdt for skiformen, enten vi snakker alpint eller langrenn.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Snus og ski? Date | november 24, 2022

categories & tags

lovebond-lite