Martin Fourcade

Martin  Fourcade Image

Martin Fourcade

En av utøverne som satte sitt avtrykk under Vinter-OL i PyeongChang er Martin Fourcade. Før arrangementet gikk han høyt ut, med målsetninger om å samle flere gullmedaljer til den allerede imponerende samlingen sin, samt å sementere sin legendestatus innen skiskyttersporten.

Oppvekst og karriere

Martin ble født i den franske regionen Perpignan i 1988. Han ble, i likhet med Ole Einar Bjørndalen, introdusert til skiskyting av sin eldre bror, Simon, som også har hatt en karriere innen skiskyting. Martin Fourcade prøvde opprinnelig mange ulike idretter, blant annet ishockey, judo, svømming, turn og sykling. Broren fikk imidlertid overtalt ham til å satse for fullt på skiskyting da han var 13 år gammel. Han manglet ifølge de som kjente ham noe treningsmoral og engasjement, men med hjelp fra treneren Thierry Dusserre, skulle det likevel gå svært bra. Martin Fourcade begynte å konkurrere på internasjonalt toppnivå i 2006, og har samlet utallige medaljer siden den tid, og utviklet seg til å bli en av de virkelige storhetene innen idretten.

Meritter

Martin Fourcade har dominert skiskyting de siste årene. Han har blant annet tatt hjem sammenlagtseieren i verdenscupen 6 år. Dette er en rekord han deler med Ole Einar Bjørndalen, men Martin Fourcade tok i tillegg alle titlene etter hverandre, noe ingen annen skiskytter har klart. I tillegg til det kan han skilte med;

  • Olympiske medaljer: 5 gull, 2 sølv
  • VM-medaljer: 11 gull, 9 sølv og 4 bronse

Martins Forcuade har vist en eksepsjonell stabilitet i årene han har regjert. I tillegg til å vinne verdenscupen 6 år på rad, har han også endt opp som kongen av skiskyting under OL i både Sotsji i 2014 og Pyeongchang i 2018. Under lekene i Sotsji vant han gull i både enkeltstart og jaktstarten, og la til et sølv på fellesstarten. Etter lekene i Sør-Korea i 2018 kunne han dra hjem med 3 gullmedaljer, vunnet på fellesstart, jaktstart og mixed stafett.

Martin Fourcade har flere ganger uttrykt sin beundring for Ole Einar Bjørndalen. Han vokste opp med å se nordmannen hente hjem medalje etter medalje, og påstår at dette var en av hans viktigste inspirasjonskilder, i tillegg til storebrorene Simon Fourcade, som også har representert Frankrike i skiskyting i mange viktige sammenhenger. Simon gikk blant annet for Frankrike under OL i 2006 og 2010. Han har en gullmedalje under mixed stafett under VM i 2009 som karrierehøydepunkt.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Martin Fourcade Date | desember 12, 2018

categories & tags

lovebond-lite