Syn, hørsel, bevegelse og idrett

Syn,  hørsel,  bevegelse  og  idrett Image

Syn, hørsel, bevegelse og idrett

Aktivitet og sport for personer med synsproblemer eller bevegelseshemninger er ingen hindring i Norge. Det er mange tilbud på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Her snakker vi om kjelke, sykkel, rullestoler, rulleski – for løpere, svømmere og andre. Fler av disse aktivitetene har tilrettelagte og justerte fremkomstmidler for syns- og bevegelseshemmede. Aktivitetene kan også gjøres med og uten ledsagere.

Kommunikasjon

Gode airpods er viktige hjelpemidler for kommunikasjon under løp og ritt. Enten det er ledsager eller ei. Airpods er små og lette, men av ypperste teknologi, og til stor hjelp. Enten du driver sommer eller vintersport er kommunikasjon viktig. Mange klubber og foreninger har utleie av utstyr som sykkel, kjelke, hjelm, skihanske, lyd-gevær for synshemmede og gevær med mer lyd for bevegelseshemmede. Ikke alle idretter krever ledsager, men flere lag og organisasjoner er behjelpelig med dette.

Utøvere har forskjellige grader mot, evner, tålmodighet og frykt. Dette gjelder særlig i begynnelsen når alt er nytt. Lokal klubb er ofte første møte med idretten, og spørsmålene mange. Følelsen av mestring er viktig uansett hvor på prestasjons-stigen du er.

Norge og para-idrett

Norge har gode tradisjoner i para-idretter. Flere storheter som Cato Zahl Pedersen, Aida Husic Dahlen, Tommy Urhaug, Sarah Louise Rung og andre har gitt fantastiske opplevelser. Det er per idag, august 2020, mer enn 60 5000 aktive funksjonshemmede. De har alltid hengt etter i økonomisk støtte sammenlignet med tilbud for funksjonsfriske. Kjell Inge Røkke endret dette drastisk da han i 1918 gav mer enn 100 millioner til norsk para-idrett. Dette vil blant annet hjelpe med stipender og støtteapparat for utøverne – og ikke minst, gi para-idretten et viktig løft.

Aktivitet er viktig uansett bevegelses nivå. Sosial lek og moro er noe alle har rett til. Det er fantastisk hjelp for fysisk og mental helse helse.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Syn, hørsel, bevegelse og idrett Date | august 23, 2020

categories & tags

lovebond-lite