Ta med familien på ski!

Ta  med  familien  på  ski! Image

Ta med familien på ski!

Vi har lett for å bli hjemmesittende i 2019. Det har seg nemlig slik at mange av oss blir mindre aktive med tiden, og vi liker å skylde på de altoppslukende elektroniske leketøyene våre. Særlig når kulda biter som verst blir det nokså lite fristende å komme seg ut når vi like gjerne kan slå ihjel tid ved å ligge på sofaen med nettbrettet.

Når vi tar oss selv i å bli sofagriser som ikke orker å komme seg utenfor døren, gjør vi lurt i å finne måter å motivere oss selv på. En idé er å se oss etter en lengre tur på ski, når vi er slitne, forhåpentligvis andpustne og med farge i kinnene og et fornøyd smil som er et resultat av frigjorte endorfiner. De av oss som har barn har dessuten et ansvar for å «la dem bli tidlig krøket».

Barn imiterer sine foreldre, og derfor er det opp til oss å ta dem med til en av de utallige barnevennlige skibakkene vårt langstrakte land har å by på. Nærmest uansett hvor du bor i landet, er det stor sannsynlighet for at et alpinanlegg ikke er så altfor langt unna. Mange av de tilbyr familiepakker til ikke så altfor dyre priser. Derfor er det bare å pakke sakene; sørg for å ha nok sokker, solkrem og et ekstra barberblad for alle tilfellers skyld.

Skibakker og anlegg finnes det som sagt nok av rundt om i landet, og her får du en oversikt over hvor mange av dem befinner seg, hva de kan by på og til hvilke priser. Alt er selvfølgelig lagt til rette for familier.

En kulturarv til bevaring

Fordi vi vil det beste for barna våre, gjør vi lurt i å aktivisere både oss selv og dem. Lærer vi dem å stå på ski i ung alder, er det mer sannsynlig at dette er noe de kommer til å ta med seg i voksenlivet. På samme måte som muntlige tradisjoner har holdt folkeviser og gamle myter i live gjennom generasjoner, har nordmenns forhold til det å stå på ski gått i arv. La oss sørge for at skitradisjonen ikke dør ut under vår familiegenerasjon.

Med tanke på hvor mange skianlegg som finnes rundt om i landet, kan vi heldigvis trygt si at skitradisjonen ikke er på vei til å dø ut med det første. Under høysesongen er skibakkene alltid fulle av sporty nordmenn. Det er bare synd at flere ser ut til å «falle av lasset» med tiden, og ikke ser ut til å bry seg med å videreføre denne kulturarven. Om ikke får vår egen skyld, la i alle fall barna få oppleve skibakkene og få skapt seg noen gode minner!

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Ta med familien på ski! Date | april 2, 2019

categories & tags

lovebond-lite