Johannes Høsflot Klæbo

Johannes  Høsflot  Klæbo Image

Johannes Høsflot Klæbo

Norges nye ski-stjerne heter Johannes Høsflot Klæbo og kommer fra Byåsen i Trondheim. Han ble den nye kongen da Petter Northug abdiserte etter mange års trøbbel med plager og utenomsportslige ting. Og selv om konkurransen er stor, virker det som om den unge langrennsløperen allerede har verden for sine føtter.

Hvordan han har kommet dit han er i dag, handler nok like mye om hard trening på ski som genetiske fordeler. Hen er en atletisk gud, og artrose behandling er ikke noe han trenger med det første.

Med kombinasjonen av de to er det helt klart at Johannes har mange fortrinn. Den glade unggutten har mye å se fram til i årene som kommer.

Opprinnelsen

Johannes har alltid elsket å drive med langrenn, men det har ikke alltid vært han som hadde talentet. Som barn var han liten og sped, men med årene skulle han få smaken på gull. Han elsket all slags idrett, og var svært glad i fotball. Den dag i dag spiller han for Astor i 6-divisjon når han ikke konkurrerer på ski.

Men Johannes skulle ha fordeler som ikke alle andre har. Han har nemlig en svært dedikert familie. Ikke bare ved å kjøre fram og tilbake til trening, men de er også en familie som tok del i aktiviteten hans med engasjement. Selv i dag er det moren som styrer økonomien, faren som er manager og bestefaren som er trener. Og det er kanskje de harde metodene til bestefaren som teller.

Karrièren

Selv om Johannes knapt kan kalle seg voksen, er det i de store arrangementene han viser sin styrke. Allerede i 2017 kom hans første verdenscupseier, det var i fristil sprint. Etter en del gode plasseringer i Junior-klassen, var han klar for å kjempe mot de aller største. Allerede som 18-åring luktet han på verdenseliten.

Med sitt spesielle sprang, bare kalt Klæbo-stil, forserer han alle i bakkene og får et kjempe-forsprang som holder helt til mål. Dessuten er gutten råsterk. Med et fantastisk oksygenopptak er det nesten ingen som slår han på de fysiske testene. Og når det gjelder psyke, er han helt klart en kald fisk.

Dette har gitt han flere gullmedaljer i VM og OL. I Seefeld ble det tre gull for Høsflot Klæbo. Ett individuelt i sprinten, og både gull i lagsprint og stafett. I Pyeongchang ble det også tre gull, ett individuelt i sprint og to for lag.

Dessuten har han allerede klart å innkassere 27 verdenscupseire, og det har gitt han sammenlagtseieren de to siste årene.

Johannes trening

Johannes er ute og trener hver dag. Mye er det bestefaren som legger opp til, men sammen med broren sin har han også et annet prosjekt. Det er nemlig som Youtuber Johannes virkelig treffer folkemassene. Her er det broren som har regi, mens Johannes forbereder treninger og gjennomfører dem, både grytidlige morgener, sene kvelder og til og med på natten.

Treningen består i masse styrketrening, men også lange pass med ski og rulleski på beina. Og for all den treningen har han nå blitt Norges nye ski-stjerne!

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Johannes Høsflot Klæbo Date | september 27, 2019

categories & tags

lovebond-lite