Visma Ski Classics – de store skiløpene

  Home  /  Skigrener  /  Visma Ski Classics – de store skiløpene

Visma Ski Classics – de store skiløpene Image

Visma Ski Classics – de store skiløpene

Visma Ski Classics er en serie med skirenn som ikke organiseres av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Likevel er det her du finner noen av de aller mest kjente lange skirennene i verden.

Kjente renn i Visma Ski Classics

Det er spesielt en håndfull renn i serien Visma Ski Classics som er godt kjent:

 • Birkebeinerrennet. For nordmenn er det spesielt Birkebeinerrennet som alle tenker på i forbindelse med de lange skirennene. De 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer er ikke noe for nybegynnere, og det er spesielt stigningen over fjellet, sammen med potensielt vanskelig vær, som gjør dette rennet utfordrende. Det betyr også at de aller fleste mosjonister bare kan drømme om tider i nærheten av Therese Johaugs løyperekord på 2:41:46,6.
 • Vasaloppet. Dette svenske rennet er mye lenger enn Birkebeinerrennet, men løypen er flat og passer for deg som vil gå tradisjonell klassisk med mye staking. Også i dette rennet har nordmenn markert seg jevnlig, med Tore Bjørseth Berdal først over mållinjen i 2019.
 • Marcialonga. Til tross for at dette rennet arrangeres i Trento i Italia, kan det noen ganger ligne på et norsk løp. Mange år er det utrolig mange nordmenn i løypa, og Petter Eliassen kom først i 2019.

Det som skiller Visma Ski Classics fra for eksempel Tour de Ski eller verdenscupen, er at mosjonister kan delta. Så lenge du trener gjennom året, og holder deg unna influensa, urinveisinfeksjon og lignende, kan du delta.

Visma Ski Classics for mosjonister

For deg som er mosjonist og vurderer å delta i et renn i Visma Ski Classics, er veien dit faktisk ikke veldig lang:

 • Det kan være lurt å velge deg et renn som er realistisk for deg. Birkebeinerrennet kan være lett å velge for nordmenn, samtidig kan for eksempel Vasaloppet være lurt for deg som ikke liker mye oppoverbakker. Marcialonga bør du kanskje vente med til du har gjennomført et par renn i Norge eller Sverige.
 • Trening er en selvfølge. Likevel trenger du ikke å trene mange timer hver dag for å delta i et renn i Visma Ski Classics. Hvis du trener utholdenhet jevnt gjennom året, og dessuten spesifikk langrennstrening i sesongen, skal det egentlig mye til for at du ikke skal klare å gjennomføre .
 • Forsikre deg om at utstyret ditt er i orden. Når du skal gå mange mil på ski, er det viktig at du har gode ski og annet utstyr. Det hjelper selvfølgelig ikke med det beste utstyret i verden hvis du ikke har trent, men godt utstyr kan gjøre rennet ditt mye hyggeligere.

Visma Ski Classics gir mosjonister flere spennende muligheter å konkurrere i samme løype som de store skiprofilene. Hvis du er godt forberedt vil du få en flott opplevelse, uansett hvor mange timer det tar før du kommer til mål.

Author | charlotte Comments | Kommentarar avslått på Visma Ski Classics – de store skiløpene Date | juni 9, 2019

categories & tags

lovebond-lite